Hangfoglalás · Hang- és Hangszertechnikai Online Magazin

Blasius és Garry Lightgear a Dürer Stúdióban

2011. március 28. 00:48

2011. március utolsó vasárnapján dörgő mély hangok töltötték be a Dürer Stúdió helyiségeit, Szappanos György és Temesi Berci tartottak Blasius hangszer- és Garry Lightgear erősítő-bemutatót, majd a közönség is kipróbálhatta a felszereléseket, és basszusgitár húrokból válogathatott.

2011. március 27-én 15 órára várták az érdeklődőket a Blasius gitárok építői – Mihályi Balázs és csapata – valamint a Garry Electronic részéről Kovács Dénes fejlesztőmérnök, hogy Szappanos Gyuri és Temesi Berci segítségével bemutassák a hazai hangszergyártás legújabb büszkeségeit.

Mihályi Balázs - Blasius

Kovács Dénes - Garry Electronic

Hamar családias hangulat kerekedett, hála Szapi speciális humorának, s közben már alig fértünk el a bemutatónak otthont adó helyiségben. A Blasius gitárok szemet gyönyörködtető formavilága párosult a Garry Lightgear mindenen átszóló karakterével, Szapi és Berci nem győzte hangsúlyozni bemutatójuk első részében, hogy ezek a hangszerek és erősítők saját magukban, minden különösebb hangszínezés nélkül is készen használható hangot adnak, valamint az 500 wattos kombó is „zenekarban indokolatlan” hangerőt képes produkálni. Mindezt demonstrálandó, 2-es gain és 1-es master állásban szóltak akkorát a motyók, hogy egy rossz szavunk sem lehetett.

Temesi Berci és Szappanos György

Miután a muzsikusok demonstráltak, sorra kerültek a fejlesztőmérnökök, külön hangsúlyozva a kiállított és kipróbálható termékek magyar eredetét, szó esett a faanyagoktól a pickupokon át – a Sublime hangszedők szintén magyar gyártásúak! – az erősítő felépítéséig, töviről hegyire. A szakmai bemutatók után a „hangszersimogató” rész következett, majd a basszusgitár húrbörze zárta a délutánt. A Blasius gitárok és a Garry Lightgear útja innen majd egyenesen Frankfurtba vezet, ahol remélhetőleg a nemzetközi szakma is éppoly elismerően nyilatkozik róluk, ahogy a hazaiak tették.

Szappanos György

Temesi Berci

   

Kapcsolat     Impresszum     Médiaajálat    

Hangfoglalás Online Hang- és Hangszertechnikai Magazin
Instrument Reklám © 2018