Hangfoglalás · Hang- és Hangszertechnikai Online Magazin

Személyi változás az Artisjusnál - A Hangfelvétel-engedélyezési Osztály új vezetője Kitzinger Dávid lesz 2011. április 4-től.

2011. április 5. 11:07

Kitzinger Dávid személyében online tartalomfejlesztési szakértő csatlakozott az Artisjushoz. A szakember korábban az informatikai tárca tartalomfejlesztési főtanácsadója volt, részt vett a kulturális kormányzati stratégia kialakításában, a Neumann Kft. ügyvezetőjeként meghatározó tartalomfejlesztési programokat valósított meg, legutóbb üzleti, tartalomfejlesztési tanácsadással foglalkozott. 

Fotó: Csepeli Eszter

Feladata az Artisjusnál – a zeneszerzők és szövegírók megbízásából – az internetes és egyéb új média műfelhasználások, a CD- és DVD-kiadások jogosítása, illetve az üres hordozó díjak területének irányítása.

A szerzői egyesület stratégiai célkitűzése, hogy a zeneipar gyorsan változó technológiai, piaci környezetéhez alkalmazkodó és fenntartható piaci modelleket támogató jogdíjrendszert alakítson ki. Kitzinger Dávid csatlakozását fontos lépés tekintik e cél megvalósítása felé.

A szerzők szívből köszönik a most nyugdíjba vonuló dr. Sajó Zsuzsanna kiváló szakmai munkáját, amit ezen a mozgalmas, stratégiai jelentőségű területen végzett az utóbbi két évtizedben. Az alkotók jövedelmének komoly részét tette ki az irányítása alatt dolgozó osztály által érvényesített jogdíj.  

 

Az Artisjusról

 

Az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület a zeneszerzők, szövegírók, zeneműkiadók és irodalmi szerzők egyesülete. Feladata, hogy bizonyos szerzői jogok egy kézbe fogásával az alkotók megélhetését támogassa. Fő tevékenysége az ún. „közös jogkezelés”: a zenei és irodalmi művek felhasználóitól jogdíjak beszedése és azok felosztása a szerzők között. Emellett az alkotók szolgálatában és érdekei védelmében más, kiegészítő feladatokat is ellát.

Az Artisjus jogelődjét 1907-ben alapították a magyar zeneszerzők, szövegírók és zeneműkiadók. Ma közvetlen megbízással mintegy 9300 magyar szerző jogait kezeli, ezen kívül a hasonló külföldi szervezetekkel kötött szerződései alapján több millió zenei és irodalmi szerző jogkezelését végzi a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál bejegyzett közös jogkezelő szervezetként.

 

 

Kapcsolat     Impresszum     Médiaajálat    

Hangfoglalás Online Hang- és Hangszertechnikai Magazin
Instrument Reklám © 2018