Hangfoglalás · Hang- és Hangszertechnikai Online Magazin

Felszámolták a híres audio berendezés márkák hamisítványainak árusítását Guangdongban 

2011. április 11. 15:11

Válaszképpen a Harman, a Sennheiser, a Shure és az Audio-Technica jogaik védelmében tett bejelentésére, a Guangdong Közbiztonsági Hivatal felügyelete alatt a Jiangmeni Városi Rendőrkapitányság 2010 szeptemberében bűnügyi nyomozást indított az Enping City Meipai Electronic Audio Factory ellen, azzal a váddal, hogy az hamisított audio berendezéseket árul, híres márkanevek alatt. 

A Jiangmeni Városi Rendőrkapitányság, egy alapos nyomozást követően október 28-án, egyetlen rajtaütési akció keretében leplezte le a fent említett jelentős mennyiségű hamisított termékeket tároló raktárt és három másik raktárat. Egy tekintélyes méretű termékhamisító bandát számoltak fel, és több mint 1200 darab audio berendezést foglaltak le, köztük mikrofonokat, hangfalakat, teljesítmény-erősítőket és keverőket, melyek mindegyikét a fent említett márkajegyekkel jelölték. A lefoglalt termékek értéke meghaladta a 3,5 millió kínai jüant, és az elsőszámú gyanúsítottakat a helyszínen őrizetbe vették. Megállapították, hogy a „New Dynamics Audio Equipment Factory” név alatt működő banda a Interneten keresztül értékesített hatalmas mennyiségű, híres márkajelzéssel ellátott, hamisított terméket. Az ügy kipattanásakor az eladott termékek értéke már elérte az 1,8 millió kínai jüant. 2010. december 5-én Enping City Közbiztonsági Irodája - Enping City népügyészének felhatalmazását követően - a gyanúsítottak közül négyet letartóztatott.

Ez a „hadművelet" hatékonyan szorította vissza az alacsony minőségű, hamisított termékek piaci forgalmát, hatalmas gazdasági veszteséget akadályozott meg, és sikeresen erősítette meg az érintett márkatulajdonosok törvényes jogait.

„A márka- és a termék-kalózkodás elleni aktív küzdelem rendkívül fontos számunkra, hogy védeni tudjuk a márka hírnevét és vásárlóinkat, és hogy meg tudjuk előzni a hamis termékek értékesítését/vásárlását. A hamisítványok vásárlása kiküszöbölhető, ha a beszerzés hivatalos Sennheiser értékesítési hálózatunkon keresztül történik. Ez azt jelenti, hogy garantálni tudjuk vásárlóinknak a Sennheiser termékek eredetiségét és megfelelő minőségét. Ezzel az enpingi rajtaütéssel sikerült egy nagyon fontos küldetést teljesítenünk, nevezetesen megvédtük szellemi tulajdonunkat és következésképpen a céget is" - mondta Volker Bartels, a Sennheiser üzemeltetési igazgatója és az ügyvezető igazgatóság szóvivője.

„A hamisított termékek kárt okoznak az egész iparnak” - mondta Al Hershner, a Shure egyesült államokbeli és ázsiai üzleti egységeinek alelnöke. „A Shure gondoskodik vevőink érdekképviseletéről és mi elkötelezetten működünk együtt más professzionális audio gyártócégekkel,, hogy együttesen és határozottan lépjünk fel a termékhamisítás ellen.”

„Nagyon szívesen egyesítjük erőinket az audio ipar többi szereplőjével, hogy közösen intézkedjünk a márkás audio termékeket hamisító gyártó-cégekkel szemben. A termékhamisítás sajnos nem újkeletű probléma az audio iparban, illetve valójában bármely sikeres globális vállalkozás esetében. Mivel vásárlóink a HARMAN audio termékek vásárlásakor a legmagasabb szintű elégedettséget várják el és érdemlik, aktívan figyeljük a hamisított termékek piacát és olyan eljárásokat alkalmazunk, melyekkel meg tudunk felelni a kihívásnak A HARMAN technológia és termékek fedhetetlensége és minősége iránti elkötelezettségünk részeként folyamatosan növeljük erőforrásainkat annak megelőzésére,, hogy a termékhamisítás nyomán márkáink jó hírneve csorbuljon és vásárlóinkat kár érje. Mivel a termékhamisítás bűncselekmény, világszerte mindenhol együttműködünk a jogalkalmazó hatóságokkal, ahol az adott hatóság akcióba lép azok ellen, akik ebből az illegális tevékenységből kívánnak hasznot húzni. Nem tudjuk eléggé hangsúlyozni a HARMAN vásárlók és értékesítő partnerek számára annak fontosságát, hogy csak a hivatalos HARMAN értékesítési csatornákon keresztül vásároljanak termékeket. Minden egyes napon szorgalmasan harcolunk azért, hogy garantálni tudjuk vásárlóinknak a HARMAN audio termékek eredetiségét."

„Az Audio-Technica-nál elégedettek vagyunk a főbb márkák közötti együttműködéssel, melynek célja a hamisított termékeket gyártó és értékesítő cégek elleni fellépés. Ez az együttműködés igyekszik biztosítani, hogy a nagyközönség eredetei termékeket vásároljon. Márkánk imázsa és sikerünk a minőségi termékeknek és a cégünk által nyújtott garanciális szervíztevékenységnek köszönhető. A termék-kalózkodás elleni fellépés alapvető fontosságú annak érdekében, hogy megvédjük a vásárlók pozitív tapasztalatait termékeinkkel kapcsolatban. A hamisított termékek külső megjelenése nem jelent garanciát sem a hangminőségre, sem a hosszútávú használatra; amikor a vevő egy napon észreveszi, hogy nem eredeti terméket vásárolt, csalódottságát valamiféleképpen márkánkhoz köti; ez nem engedhető meg az Audio-Technica számára.” Tette hozzá Ryuji Haraguchi, az Audio-Technica Corporation Japan igazgatója és a nemzetközi részleg ügyvezetője. 

Kapcsolat     Impresszum     Médiaajálat    

Hangfoglalás Online Hang- és Hangszertechnikai Magazin
Instrument Reklám © 2018