Hangfoglalás · Hang- és Hangszertechnikai Online Magazin

47 ezren vettek részt a Hangfoglaláson 

2011. október 3. 13:23

Véget ért vasárnap este minden idők legnagyobb közép-kelet-európai zenei kiállítása, a Hangfoglalás. A 3 napos eseményen végig hömpölygött a tömeg a standok között, és rengeteg gyermek illetve felnőtt próbálta ki a hangtechnikai berendezéseket és a hangszereket. A közönség kitűnő zenei programokat láthatott: óriási koncertet adott a Yellow Spots, az Intim torna Illegál és a Blind Myself is. A 3 nap alatt 47 ezren látogatták meg a SYMA Sport- és Rendezvényközpontot. 

Már a pénteki nyitásnál rengetegen érkezetek a SYMA csarnokba, és ez a nézőszám jellemezte végig a Hangfoglalást. A standok között hömpölygött a tömeg: feltűnően sok család „hangfoglalt”, a legkisebbeknél az elektromos dobok és a szintetizátorok vitték a prímet, az idősebbek inkább gitárt pengetve múlatták az időt, de sokan próbálták ki a dj-pultokat is. A szervezőknek nem is fejtörést okozott utolsó napon a csarnokok kiürítése, mivel zárásnál még 6 ezer ember nézelődött, zenélt.

A 3 nap alatt 300 zenei eseményt rendeztek. Fergeteges koncertet adott a feldolgozásokkal is készülő Blind Myself és az őrült rockabilly-ben utazó Yellow Spots, de sok embert vonzott az Intim torna Illegál, a Beatrice és az Anti Fitness Club. A közönség olyan óriási zenészek hangszerbemutatóin ámulgatott, mint Nagy Ádám gitáros, Szappanos György basszusgitáros, Gerendás Péter vagy a Grammy-díjas kongás, Shango Dely. Egyedül Harcsa Veronika fellépése maradt el, aki egy kisebb baleset miatt kényszerült lemondania a koncertjét.

- Végre beérni látszik az a munka, amit az elmúlt 6-8 évben végeztük a zenélés jövőjéért – mondta el Andrásik Remo, a szervező Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára. – Évek óta masszívan megjelenik több tízezer ember a Hangfoglaláson, idén ráadásul rekordot is döntöttünk a 47 ezres nézőszámmal. A szakma egyöntetű véleménye az, hogy a hazai zene és zenészek ünnepévé vált a Hangfoglalás. Biztosan állíthatom, hogy lesz jövőre is.

Zárást követően még nagy munka várt a SYMA csarnok kiállítóira: vasárnap éjfélig elszállították a termékeket, hétfőn pedig a szerkezeteket bontják. 

Kapcsolat     Impresszum     Médiaajálat    

Hangfoglalás Online Hang- és Hangszertechnikai Magazin
Instrument Reklám © 2018