Hangfoglalás · Hang- és Hangszertechnikai Online Magazin

Victor Máté váltja Bródyt 

2012. február 16. 14:53

Az Artisjus egyesület új elnököt választott 

Új elnököt választott az Artisjus egyesület Vezetősége. 12 évet töltött a pozícióban Bródy János szövegíró, mostantól Victor Máté zeneszerző veszi át a helyét.


Victor Máté 1945-ben született Budapesten. A Zeneművészeti Főiskolán végzett, de komolyzenei művek mellett – különösen az 1970-es években – könnyűzenei dalokat, musicaleket, színházi, filmes és rádiós kísérőzenéket is alkotott. Volt a Magyar Televízió Könnyűzenei Osztályának vezetője, rádiós szerkesztő, zenei rendező, és a könnyűzenészek érdekképviseletének szervezője. Az Artisjus Vezetőségébe tavaly decemberben került, az egyesület tisztújító közgyűlésén.


Victor Máté, az Artisjus új elnöke hangsúlyozta: „Folyamatos átalakulásban van a zeneipar, és benne az Artisjus is. Új utakra szeretnénk vinni az egyesületet, hogy katalizátorai lehessünk ezeknek a változásoknak.”


Az új elnök szeretné felhívni a társadalom figyelmét az alkotók szerepére, és megőrizni a jogdíjak 
értékét. „Mi, szerzők nem kapunk havi bért; a jogdíj a fizetésünk. Az ország joggal büszke kulturális teljesítményére, ezért sem feledkezhet el arról, hogy az alkotók is a munkájukból szeretnének megélni.”

Bródy János 12 év után köszön le az elnöki pozícióról. „Nagyon megtisztelő a szerzők bizalma, amely 12 sikeres éven át az Artisjus elnöki székében tartott engem”, mondta. „Nyugodt szívvel adom át a stafétát Victor Máté barátomnak, mert személyében az új irányokra nyitott, együttműködő személyt köszönthetünk.

 

Kapcsolat     Impresszum     Médiaajálat    

Hangfoglalás Online Hang- és Hangszertechnikai Magazin
Instrument Reklám © 2018